Extra zakelijke info

Er zijn heel veel beroepen. Sommige zijn wat meer bekend dan de ander en bij sommige krijg je ook meer betaald dan bij de ander, dit komt doordat het een moeilijker beroep is en daarvoor moet je ook langer studeren. En het is ook wel normaal dat je voor iets wat veel en veel moeilijker is om te doen ook meer betaald krijgt, want je stopt er veel meer tijd en moeite in en niet iedereen kan het zomaar doen. En de opleidingen die je doet om zo’n beroep te krijgen kosten ook heel veel geld en je moet dit geld natuurlijk ook wel weer een beetje terugverdienen. Voorbeelden van zakelijke beroepen zijn: consultant, contactcenter medewerker, partymanager, statistisch analist, loopbaanadviseur, ergonoom en nog veel meer, want er zijn nog veel meer beroepen.

Werken in verschillende restaurants

Voor elke groep is er wel een beroep, want je kan bijvoorbeeld bij de groep restaurants al bij veel verschillende restaurants werken en daarnaast zijn er ook nog verschillende beroepen in een restaurant. Je hebt natuurlijk altijd de bediening en daarnaast ook een kok, maar daar heb je alweer een hele andere opleiding voor nodig. Dan kan je eventueel ook nog manager worden. Er zijn ook verschillende soorten restaurants, want je hebt bijvoorbeeld een Mexicaans restaurant en een Spaans restaurant en er zit wel aardig wat verschil tussen de twee, want het uiterlijk van het restaurant is als het goed is heel verschillend en daarnaast is het eten ook compleet anders. Hiernaast heb je ook nog een verschil in het soort restaurant, want je hebt goedkopere restaurants, gemiddelde restaurants en dure restaurants.

 

Er zitten ook zeker verschillen tussen deze restaurants, want bij de goedkope restaurants is de service meestal minder en je kan het eten ook vaak afhalen. De gemiddelde restaurants zijn eigenlijk gewoon de meest voorkomende restaurants, deze kom je dus overal tegen in de stad. De dure restaurants zitten meestal ook op duurdere plekken en het interieur is meestal ook wel luxer, daarnaast is de service ook veel beter. En het eten is ook van betere kwaliteit, dit komt doordat je veel meer betaald.

Verschil is er overal

 Maar dit verschil is er overal wel, want je kan bijvoorbeeld ook duurder boodschappen doen. In de supermarkt kun je voor duurdere producten kiezen en je kan zelfs ook nog naar supermarkten die al wat duurder zijn dan andere supermarkten. Voorbeelden zijn de Albert Heijn en de Lidl, want de Albert Heijn is van zichzelf al duurder dan de Lidl, want de Lidl focust op lage prijzen.