Hoe ziet een lifestyle eruit?

Een lifestyle is eigenlijk gewoon de manier van leven van een persoon of een groep. Het geeft dus ook een compleet beeld van een individu. Je lifestyle wordt dus bepaald door wat je leuk vindt en wat je doet. Je baan je hobby’s en nog veel meer. Voor bedrijven is het handig, want die kunnen aan de hand van een lifestyle precies kijken welke mensen binnen hun doelgroep vallen. Dit is dus een goede manier voor bedrijven om bij hun doelgroep te komen en waarschijnlijk ook hun reclame beter te adverteren. Dit kan bedrijven dus veel tijd besparen, omdat ze nu wel precies kunnen weten wie het product nodig heeft en wie niet. Hetzelfde geldt ook voor diensten. Bijvoorbeeld de bus, want met een lifestyle kun je zien of diegene vaak met de bus gaat of niet. Als fietsen in de lifestyle staat zou diegene niet snel de bus pakken. Aan de hand hiervan kan je dus gemakkelijk zien of het een potentiële klant is of niet.

Verschillende soorten

Maar dit kan ook met andere lifestyles, want je kan als bedrijf ook zien of iemand bijvoorbeeld vaak uit eten gaat of niet. Dus als je als restaurant wilt gaan adverteren kun je hierdoor erachter komen bij wie je wel kan adverteren en wie niet. Onder lifestyle valt ook hobby’s. Voorbeelden van hobby’s die onder lifestyle kunnen vallen zijn: voetbal, handbal, hockey, golf, judo, yoga, muziek, piano en nog veel meer,  want het is eigenlijk gewoon iets wat je graag in je vrije tijd doet. Het kan dus heel erg veel zijn, want alles wat mensen in hun vrije tijd doen is eigenlijk een hobby.

 

Een hobby zou bijvoorbeeld ook reizen kunnen zijn. Dit moet je dan wel een paar keer per jaar doen anders is het niet echt een hobby. Een bedrijf zou ook kunnen adverteren op iemand die bijvoorbeeld vaak naar Azië gaat of iemand die vaak naar Frankrijk gaat. Het bedrijf kan dit dan zien in de lifestyle. Het bedrijf kan ook adverteren op potentiële klanten die over het algemeen reizen, dit zijn mensen die niet vaak naar hetzelfde land gaan. Deze mensen gaan elke keer weer ergens anders heen.