Zeg nou zelf, een dagje uit naar de dierentuin is toch fantastisch? Je waant je even in een compleet andere wereld, omringd door exotische dieren en prachtige natuur. Maar als er iets is wat ik minder magisch vind, dan zijn het wel die stevige entreeprijzen. Dat kan anders! Laat me je vertellen hoe.

Hoe ik stuitte op goud met “dierentuin korting”

Onlangs was ik weer eens online aan het speuren naar leuke activiteiten voor het weekend. Het liefst zonder daarbij gelijk mijn hele bankrekening te plunderen. Ik tikte wat zoektermen in en voilà – plots verscheen daar de term dierentuin korting. Eerlijk? Ik had geen idee dat er zoveel opties waren om te besparen op zo’n dagje uit. Van speciale actiedagen tot seizoenpassen; de mogelijkheden lijken wel eindeloos!

Lid worden van vriendengroepen = méér dan alleen korting

Nu hoor je me al denken: ‘Is lid worden van allerlei vriendengroepen niet ontzettend veel gedoe?’ Niet dus! Veel dierenparken bieden deze optie aan waarbij je niet alleen flinke kortingen ontvangt op tickets, maar ook wordt uitgenodigd voor exclusieve evenementen binnen het park. Daarnaast draag je direct bij aan het welzijn van de dieren en behoud van natuur – win-win!

Digitaal speurwerk loont echt

Als digitale detective heb ik zo m’n trucjes ontwikkeld om aan kortingscodes te komen. Nieuwsbrieven zijn hierin verrassend genoeg een goudmijn – wie had dat gedacht? Even inschrijven en bam, regelmatig ploffen er codes of speciale acties in mijn inbox waar mijn portemonnee heel blij van wordt.

Kijk verder: veiling- en ticketwebsites bezoeken

Last but not least: wist je dat websites zoals https://www.vakantieveilingen.nl/ regelmatig tickets voor dierenparken veilen? Ja echt, door mee te bieden kun jij soms voor een prikkie ineens kaartjes scoren! Dit vergt soms wat timing en geduld, maar hey – alles voor die sweet deal toch?

Besparen op toegang tot onze geliefde flora- en fauna hotspots is dus absoluut geen rocket science. Met bovenstaande tips moet het lukken om meer wonderlijke wereldjes te verkennen zonder daarbij bankroet te gaan.