Afval scheiden is een belangrijk onderdeel van het verminderen van de hoeveelheid afval die we produceren en het verbeteren van de recycling. Door afval te scheiden kunt u bijdragen aan een beter milieu en tegelijkertijd grondstoffen besparen en recycling verbeteren. Hieronder vindt u enkele tips voor het effectief scheiden van afval.

Begin met het verbreden van uw kennis

Leer hoe u uw afval moet scheiden: Het is belangrijk om te weten welk afval waar hoort. Bijvoorbeeld, papier, karton, glas, plastic en metaal kunnen in verschillende afvalbakken gedeponeerd worden. Raadpleeg de lokale afval instructies voor specifieke richtlijnen.

Gebruik de juiste afvalbakken: Zorg ervoor dat u de juiste afvalbakken gebruikt voor elk type afval, bijvoorbeeld de afvalbakken van Renewi. Dit maakt het gemakkelijker voor de verwerking faciliteiten en verbetert de recycling.

Vermijd verontreiniging: Het is belangrijk om te voorkomen dat afval verontreinigd raakt. Bijvoorbeeld, voedselresten moeten in een aparte container gedeponeerd worden om vervuiling van papier- en glasafval te voorkomen.

Slim kopen en verstandig weggooien

Gebruik herbruikbare producten: Door het gebruik van herbruikbare producten, zoals tassen, drinkflessen en borden, kunt u de hoeveelheid afval die u produceert verminderen. Recycle waar mogelijk: Probeer zoveel mogelijk afval te recyclen. Bijvoorbeeld, papier, karton, glas, plastic en metaal kunnen opnieuw gebruikt worden voor nieuwe producten.

Deel je kennis!

Informeer uw gezin en vrienden: Het is belangrijk om uw gezin en vrienden te informeren over de waarde van afval scheiden en recycling. Onderwijs hen over hoe ze kunnen bijdragen en zet hen aan tot actie.

Volg de regels: Zorg ervoor dat u de regels voor afval scheiden en recycling volgt. Houd u aan de tijden voor het aanbieden van afval en volg de richtlijnen voor de verwerking faciliteiten.

Investeer in afvalscheiding producten: Investeer in producten die u helpen bij het scheiden van afval, zoals afvalscheidingsbakken en compostbakken. Dit maakt het gemakkelijker om afval op de juiste manier te scheiden en te verwerken.