Je hebt vast wel een gehoord dat je een huisdier verzekeren kunt. Echter weten we niet zo goed welke huisdieren je kunt verzekeren en wat je van zo een verzekering kunt verwachten. Een huisdier verzekeren kent een aantal voordelen, waardoor je gedekt bent voor verschillende ongelukjes of gezondheidsproblemen. Welke huisdieren heb jij en weet jij welke huisdierverzekeringen er zoal zijn vandaag de dag? Je kunt vandaag bijna alle huisdieren verzekeren, hoewel het misschien niet handig is om sommige huisdieren te verzekeren.

Je huisdier verzekeren, wat is er mogelijk?

Vandaag de dag zijn er diverse mogelijkheden als het gaat om je huisdier verzekeren. Zo wordt er steeds meer gekozen voor een hondenverzekering, maar ook een kattenverzekering is niet meer weg te denken. Dit zijn misschien wel de meest voorkomende, want laten we eerlijk zijn bijna iedereen heeft wel een kat of een hond binnen het huishouden. Zou jij je kat of hond ook willen verzekeren voor de kosten die bij de dierenarts kunnen ontstaan?

Hoe berekent men de premie?

De premie voor ieder huisdier is anders, dat heeft te maken met het soort huisdier. Daarnaast spelen er nog een aantal andere zaken een belangrijke rol. Denk, maar eens aan het ras van je huisdier. Ook kun je denken aan het gewicht en de leeftijd. Deze factoren zijn allemaal belang voor de hoogte van de premie, waarbij de leeftijd misschien wel erg logisch is. Des te ouder je huisdier is, des te hoger de premie zal zijn. Dit heeft echter te maken met de risico’s die een wat ouder huisdier met zich mee kan brengen als het gaat om de gezondheid.

Is een huisdier verzekeren duur?

Om heel eerlijk te zijn is de premie voor het verzekeren van je huisdier helemaal niet zo duur, hoewel je het wel zo duur kan maken als je zelf wilt. Men werkt namelijk met verschillende pakketten, waardoor je kunt gaan voor de basisverzekering. Ook kun je kiezen voor een vrij uitgebreid pakket, dat maandelijks wel iets duurder is maar je wel veel beter gedekt bent tegen eventuele onkosten.

Kun je naar iedere dierenarts?

Een vraag die heel erg vaak gesteld wordt, is of je wel naar iedere dierenarts kunt gaan als je een huisdierverzekering afsluit. Het antwoord hierop is vrij eenvoudig, want je kunt naar je eigen dierenarts. Dat betekent dat je echt overal terecht kunt, dus ook bij jou in de buurt!

Wat zijn de voordelen?

Natuurlijk wil je graag weten wat de voordelen zijn van het verzekeren van je huisdier. Je huisdier verzekeren geeft jou een stukje rust, omdat je geen grote hoeveelheden geld opzij hoeft te zetten als er zich wel iets voordoet met je huisdier. Daarnaast ben je met een huisdierverzekering altijd gedekt tegen hoge kosten, afhankelijk van het gekozen pakket. Per jaar ben je verzekerd tussen de 3250 of de 6000 euro, zodat nagenoeg alle kosten gedekt zijn. Je kunt ook nog eens kiezen voor een aanvullend pakket, zodat jij je huisdier nog meer zekerheid kunt bieden als hij of zijn ziek mocht worden.