Heb je de verhuiskoorts te pakken en wil je jouw appartement verkopen? Dan droom je natuurlijk al van een nieuwe eigenaar. Onderstaande tips helpen je om je droom snel werkelijkheid te laten worden.

Opgeruimd staat netjes

Je appartement hoeft niet spic en span te zijn wanneer je potentiƫle kopers over de vloer krijgt, maar er is een verschil tussen een beetje rommel, wat wel knus overkomt, en een vieze, vuile boel. Zorg ervoor dat je bezoekers niet struikelen over vuile was of speelgoed en dat ze niet verstrikt raken in spinnenwebben.

Geef je woonst een opknapbeurt

Soms is het nodig om wat verder te gaan dan opruimen en poetsen. Bij een verouderd interieur kan het handig zijn om de muren een fris tintje te geven, een lekkende kraan te laten herstellen of iets te doen aan een piepende deur. Je hoeft zeker niet te gaan voor een volledige renovatie, dat doen de nieuwe eigenaars wel zelf. Maar hier en daar wat klussen kan geen kwaad.

Geef je appartement een ziel

Je woning is meer dan vier muren. Vertel misschien iets over de geschiedenis van je appartement of het unieke karakter ervan. Verwelkom je gasten met de geur van vers gezette koffie of een van je culinaire talenten. Onaangename stiltes kan je doorbreken met rustige achtergrondmuziek en een bloemetje op tafel doet het altijd goed.

Kies het juiste moment uit

Stel je appartement indien mogelijk te koop in de lente of de zomer. Dan baadt je woning in het meeste licht en zijn de avonden (moment waarop je het vaakst kopers over de vloer krijgt) het langst. Op die manier kun je laten zien hoe heerlijk vertoeven het is op je balkon of terras.

Schakel een makelaar in

Tot slot: ieder zijn specialiteit. Een appartement verkopen laat je best over aan een specialist ter zake, een makelaar dus. Een appartement verkopen aan Bagro Vastgoed is dus een beter idee dan je zelf druk te maken om allerlei zaken waar je geen kennis van hebt. Vergeet niet dat er bij een verkoop heel wat wettelijk vereiste documenten komen kijken. Een makelaar weet hier het fijne van en zal ook het best kunnen inschatten hoe je je appartement tegen een zo interessant mogelijke prijs van de hand kunt doen.