Heb je plannen om Rijen met een bezoek te vereren? Of ga je je huidige woning en tuin leegruimen om met Actie Verhuizingen Rijen naar deze plaats te verhuizen? Dan kun je vast wel wat tips gebruiken over de allerleukste plekjes in Rijen. Meestal wordt Rijen in één adem genoemd met het aangrenzende dorp Gilze. Maar wat is er in de contreien van Gilze en Rijen allemaal voor leuks en bijzonders te beleven? Je leest het in dit artikel. Doe je voordeel met onze bezoekerstips en geniet vooral van al het moois dat Rijen te bieden heeft!

Breng een bezoek aan het Ulvenhoutse Bos

Als je een dagje in Rijen bent of daar gaat wonen, moet je zeker een bezoek brengen aan het prachtige Ulvenhoutse Bos. Dit bos, dat ten zuiden van Rijen ligt, biedt de garantie op een heerlijk ontspannen wandeling te midden van de mooiste natuur die in de provincie Noord-Brabant te vinden is. Het Ulvenhoutse Bos is een aaneensluiting van vier kleinere bossen, namelijk het Sint-Annabos, het Nieuwbos, het Voorbos en het Prinsenbos. Het Ulvenhoutse Bos is een eeuwenoud bosgebied met een lange geschiedenis. Ooit behoorde dit bos toe aan de heren van Breda. Al vanaf de late Middeleeuwen werd het Ulvenhoutse Bos gebruikt voor houtkap en om te jagen. De oudste delen van dit bos worden beschouwd als hét prototype van een natuurlijk bostype.

Genieten van een leuke buitenspeeltuin, midden in de natuur

Heb je kinderen en ga je op stap in Rijen? Vergeet dan niet om even langs de gave natuurspeeltuin D’n Boom langs te gaan. Deze voor kinderen uitdagende speeltuin is te vinden op de camping D’n Mastendol in Rijen. Deze speeltuin bestaat niet uit de standaard speeltoestellen die je in elk speeltuin vindt (zoals glijbanen of schommels), maar heeft meer te bieden. Zo kunnen je kinderen lekker op ontdekkingstocht in de huisjes en buizen. Heerlijk wild doen en klauteren dus. Tegelijk is de speeltuin ook educaties sterk. De kids maken namelijk kennis met drie grappige dieren: Dora Das, Victor de Vos en Evert de Eekhoorn. Tussen het spelen door doen ze kennis op van de habitat waarin deze dieren leven.

Vliegveld Gilze Rijen

Een aanrader om te bezoeken als je in Rijen bent, is het vliegveld Gilze Rijen. Dit vliegveld is bekend als de helikopterbasis van de Nederlandse luchtmacht. Naast helikopters kijken kun je op de vliegbasis veel leren. Zo is er de Traditiekamer te vinden, waar je veel kunt leren over de militaire geschiedenis van de gemeente Gilze-Rijen en omgeving. Je moet dan wel op een donderdag naar Rijen toe gaan, want alleen op deze dag is het museum geopend!