Een hottub: het is een nieuwe trend van 2022. Iedereen wil er een, het straalt stijl uit, het geeft een gezellige sfeer en u komt er helemaal tot rust in. Wanneer u een kwalitatieve hottub wilt, bent u bij Elite Wellness helemaal aan het juiste adres, ook uw hottub reparatie door Elite wellness wordt kwalitatief gedaan door vakmannen. Maar wanneer en hoe gebruik je dan een hottub? Daar vertellen we u graag meer over in dit artikel.

Voordelige hottub kopen

Een hottub is goedkoper dan een bubbelbad, dit komt doordat er veel minder onderdelen zijn die kapot kunnen gaan. Wanneer u een hottub aanschaft zult u ook kosten hebben, want de kachel moet ook branden. Gaat u zichzelf van hout voorzien of gaat u hout kopen? De keuze is aan u. U heeft ook chloor nodig de kosten hiervoor zijn ongeveer €50,-. Maar u kunt er ook voor kiezen om het water elke week te verversen dit kost op jaarbasis €75,-.

Onderhoud

Wanneer u uw hottub in de winter gebruikt, is het erg belangrijk dat u hem goed onderhoud zodat hij ook de zware winters doorkomt. De hottub kan goed tegen lichte bevriezing, hij kan er zelfs tegen als er een klein laagje ijs in de kuip staat. De hottubs zijn gemaakt van glasvezelversterkt kunststof dit zal ook niet gaan krimpen of uitzetten bij temperatuurwisselingen. Dit geldt helaas niet voor de kachels. Wanneer het water in de kachels bevriest ontstaat er een kans dat de kachel vervormt of dat er barsten ontstaan in de kachelwand. Door het kopen van een deksel en isolatie is de kans op bevriezen minder.

Gezond voor uw lichaam

Na een koude dag buiten is het erg goed voor u om in een hottub te gaan, u warmt er helemaal van op en het is heel erg goed voor uw lichaam, wij raden u aan om de temperatuur in de winter op 38 graden te houden. Na het doen van (winterse) buitenactiviteiten kan het zijn dat uw lichaam wat pijn doet. Door te baden in een hottub verlost u uw spieren en gewrichten van de pijn. En het is ook nog eens een perfecte manier om op te warmen na een koude dag. Het is ook nog eens goed voor uw mentale gezondheid omdat u helemaal tot rust komt door het warme masserende water. 

Sfeer

Hoe leuk is het om ‘s avonds even helemaal te ontspannen met de familie of alleen, terwijl u in de hottub zit en ziet dat er buiten sneeuw ligt en u lekker warm in de hottub ligt. Doordat de hottub gemaakt is van hout aan de buitenkant geeft dit een hele natuurlijke gezellige sfeer in uw tuin. Het is ook mogelijk om de hottub in te laten bouwen door ons!  Als u de hottub goed onderhoud en goed verzorgt met accessoires kunt u heel lang genieten van uw hottub van Elite Wellness.