Ben je van plan om te gaan verhuizen, maar heb je nog geen idee hoe je jouw nieuwe huis wilt gaan inrichten? We hebben in dit artikel wat tips voor je opgesteld om je opweg te helpen. Inrichting kan namelijk erg moeilijk zijn, vooral van een nieuw huis. Je wilt dat het huis stijlvol is en niet snel uit de tijd raakt, maar je wilt ook een huiselijk gevoel krijgen als je binnenloopt.

Schakel een interieurontwerper in

Meubels kopen bij een meubelwinkel is niet zo makkelijk als je misschien zou denken. Vaak kun je niet precies vinden wat je zoekt en de maten komen niet altijd overeen met de maat die jij nodig hebt. Hierom is een interieurontwerper een goed idee. Deze kan ervoor zorgen dat je woning als één geheel zal aanvoelen en al jouw voorkeuren in achting worden genomen. Anselm Oome bijvoorbeeld, heeft een interieurbouw in Bergen op Zoom, hier kun je al jouw meubels op maat laten maken en zo de ruimtes in jouw huis volledig benutten.

Kies een goede indeling

Misschien heb je hier al over nagedacht voordat je een interieurontwerper inschakelde, of misschien zelfs al voordat je het huis kocht. Het is dan ook een van de meest belangrijke dingen. Vaak is de begane grond het makkelijkste om in te delen. Het is meestal duidelijk waar de keuken hoort te zitten en dan is de woonkamer ook al snel bepaald. Het moeilijke aan een huis inrichten is vaak de bovenverdieping. Denk er dus alvast over na waar de badkamer het meest praktisch is, hoeveel slaapkamers je wilt en of je een werkruimte wilt boven.

Voeg persoonlijke details toe

Een nieuw huis kan al gauw onpersoonlijk aanvoelen. Nadat het interieur geplaatst is, is het een perfect plaatje, maar nog niet echt jouw eigen huis. Dit doe je door foto’s toe te voegen of zelfgemaakte dingen. Denk aan zelfgemaakte onderzetters van epoxy of schalen gemaakt van klei. Er zijn talloze stijlvolle opties om op deze manier een persoonlijke draai te geven aan jouw nieuwe huis. Om jouw huis iets knusser te maken is het leuk om kussens en dekentjes toe te voegen of eventueel een mooi kleed.